1          Definities
In de Overeenkomst hebben, tenzij de context anders vereist, de volgende termen en uitdrukkingen de volgende betekenis:
Toelatingsbeleid
Het beleid dat door het Forum, naar eigen goeddunken, is aangenomen voor elk van zijn Evenementen en dat de deelnamerechten definieert die aan elke partner, lid of onderdeel van het Forum worden toegekend, het vereiste anciënniteitsniveau van deelnemers en de deelnamekosten, indien van toepassing, aan een dergelijk Evenement.

Eengreement
De specifieke voorwaarden van het lidmaatschap of de

Lidmaatschapsformulier ondertekend door de

Lid, indien van toepassing, samen met die Algemene Lidmaatschapsvoorwaarden, evenals hun bijlage(s), indien van toepassing.

Raad van Bestuur
Lid van het hoogste uitvoerende besluitvormingsorgaan van de moedermaatschappij van de groep van het lid.

Ingangsdatum
Datum waarop de Overeenkomst in werking treedt, zoals aangegeven op de SCM of op het door het Lid ondertekende Lidmaatschapsaanvraagformulier, als van toepassing.
GebeurtenisElke vergadering, activiteit, workshop of evenement georganiseerd of mede georganiseerd door de Forum entiteiten.

Forum
Het World Economic Forum, met hoofdkantoor op 9193 Route de la Capite, CH-1223 Cologny/Genève, Zwitserland.

Forum Entiteit
Elk van hen, hetzij het Forum USA, hetzij het Forum; gezamenlijk worden het Forum USA en het Forum aangeduid als de "Forum Entities".

Forum Verenigde Staten
World Economic Forum USA Inc., met hoofdkantoor op 3 East 54th Street, 18th Floor, New York, NY, USA
Globaal Voorzitter/Chef Uitvoerende macht
Highest besluitvormend ambtenaar van de moedermaatschappij van de groep van de lid.
GTCM

Deze Algemene Lidmaatschapsvoorwaarden.


Deelnemer
Elke persoon die zich heeft geregistreerd voor of deelneemt aan een Evenement volgens de deelnamerechten die zijn verleend onder het Lidmaatschap (bijv. Global Chair /Chief Executive, senior executives of klanten van het Lid).
Lid Het lid dat wordt vermeld in de preambule van de SCM of op het lidmaatschapsaanvraagformulier, indien van toepassing.
Lidmaatschap Toepassing Formulier
Het lidmaatschapsformulier ondertekend door de leden, indien van toepassing.

Lidmaatschap Bijdrage
Het bedrag van de bijdrage dat van toepassing is op het geselecteerde lidmaatschapstype.

Partij
Een partij bij de Overeenkomst.
PrivilegesDe privileges en voordelen die een lid krijgt op grond van het lidmaatschap.

Senior bestuurder

Lid van het hoogste uitvoerende besluitvormingsorgaan van de moedermaatschappij van de groep van het Lid of, in voorkomend geval en afhankelijk van het toelatingsbeleid voor evenementen, hoofd van de regio, hoofd van de wereldwijde activiteiten, hoofd van de wereldwijde functie of hoofd van de dochteronderneming die rapporteert aan het moederbedrijf.

Scm

De specifieke lidmaatschapsvoorwaarden ondertekend door het lid, indien van toepassing.

2.Deelname aan de Evenementen
2.1. Participatierechten 
2.1.1. Het  Lid kan het recht hebben om deel te nemen aan de Evenementen, afhankelijk van het   lidmaatschapstype en onderworpen aan het Toelatingsbeleid van de relevante Evenementen.Algemene voorwaarden voor lidmaatschap rld Economic Forum, Genève, 2016
2.1.2. Het Lid kan opgezette tijden deelnemen aan de Evenementen die plaatsvinden gedurende de looptijd van de Overeenkomst.
2.1.3. Dergelijke eelnamerechten omvatten deelnemers van het Lid die deelnemen als panelleden of sprekers aan sessies van de Evenementen volgens uitnodiging van het Forum naar eigen goeddunken.
2.1.4. Het meest recente schema van de Evenementen is beschikbaar op de website van het Forum, www.weforum.org.
2.1.5. Het Forum behoudt zich het recht voor om de locaties, locaties, data en schema's van de Evenementen naar eigen goeddunken te wijzigen.
2.2. Beperkingen op toelating.
2.2.1. Het Lid erkent en gaat ermee akkoord dat het Forum, onder voorbehoud van het Toelatingsbeleid en het formaat van het geselecteerde Evenement, zich het recht voorbehoudt om zowel het aantal als het anciënniteitsniveau van deelnemers te beperken (bijv. sommige Evenementen zijn alleen voor Global Chair / Chief Executive). Deze beperking is van toepassing op alle Evenementen.
2.2.2 De toelating tot Evenementen is gebaseerd op de verantwoordelijkheden en anciënniteit van de vertegenwoordigers van het Lid en is onafhankelijk van eerdere deelname aan Evenementen.
2.2.3. Dui voor de deelname op hoog niveau aan de Evenementen, zal het Lid altijd zijn hoogste     leidinggevenden op directieniveau voordragen.
2.2.4. Het  Forum behoudt zich het recht voor om deelname van een Deelnemer die om welke reden dan ook (bijv. seniority niveau, relevantie voor het Programma, reputatie) niet geschikt wordt geacht, naar eigen goeddunken te weigeren. Dit principe is van toepassing op alle Evenementen.
2.2.5. De rapporterende pers kan niet worden opgenomen in het gastquotum van het Lid.
2.2.6. Alle vaststellingen die op grond van deze paragraaf 2.2 worden gedaan, zijn ter beoordeling van het Forum.
2.3. Registratieproces        
2.3.1 Het  Lid kan het aantal Deelnemers registreren in overeenstemming met het toelatingsbeleid voor relevante Evenementen zoals tijdig door het Forum meegedeeld.
2.3.2. Het Lid registreert zijn Deelnemers tijdig volgens de termijnen die op de website van het Forum zijn gepubliceerd of zoals anderszins door het Forum aan het Lid is meegedeeld.
   
2.4. Vervangingen    .
2.4.1. ervanging    van deelnemers door het lid is onderworpen aan devoorafgaande schriftelijke toestemming van de F orum.
2.4.2. Indien het Lid het recht heeft deel te nemen aan de jaarlijkse bijeenkomst van het World Economic Forum in Davos-Klosters, Zwitserland, is de Global Chair/Chief Executive kan alleen worden vervangen als de Global Chair/Chief Executive heeftdeelgenomen aan ten minste drie (3) opeenvolgende jaarlijkse vergaderingen in Davos-Klosters, Zwitserland, onder voorbehoud van voorafgaande schriftelijke goedkeuring van het Forum.
   
2.5. Annuleringsvoorwaarden Registratie voor een Evenement is onderworpen aan de annuleringsvoorwaarden van elk Evenement. Hetannuleringsbeleid van een Evenement wordt gespecificeerd op het online registratieformulier voor een dergelijk Evenement en is naar eigen goeddunken van het Forum.
   
3.Naleving van de toepasselijke regels en richtsnoeren
  Het Lid zal zich houden aan en ervoor zorgen dat al zijn werknemers, functionarissen, directeuren en agenten die betrokken zijn bij de Evenementen van het Forum (inclusief, maar niet beperkt tot, de Deelnemers) zich houden aan alle regels en richtlijnen voor deelname aan de geselecteerde Programma('s) en Evenementen (bijv. "Handvest voor de Jaarlijkse Vergadering") diedoor het Forum zullen worden verstrekt.
   
4.Financiële bijdrage
4.1. Lidmaatschapsbijdrage. Als tegenprestatie voor de privileges stemt het lid ermee in om de lidmaatschapsbijdrage aan het forum te betalen. Het bedrag van de lidmaatschapsbijdrage is exclusief btw of andere soortgelijke belastingen. Btw of andere soortgelijke belastingen worden door het Forum in rekening gebracht naast de Lidmaatschapsbijdrage indien voorgeschreven door de toepasselijke wetgeving.
4.2. Deelnamekosten voor evenementen.
4.2.1. Indien er deelnamekosten zijn die verband houden met de deelnamevan het Lid aan een Evenement, in overeenstemming met het toepasselijke Toelatingsbeleid, worden dergelijke deelnamekosten in rekening gebracht naast de Lidmaatschapsbijdrage bij registratie van de deelnemers aan een dergelijk evenement. Het Forum verbindt zich ertoe de leden voldoende van tevoren op de hoogte te stellen. Het bedrag van dergelijke deelnamekosten is exclusief btw of andere soortgelijke belastingen. Btw of andere soortgelijke belastingen worden door het Forum in rekening gebracht naast de deelnamekosten indien voorgeschreven door de toepasselijkewetgeving.
4.2.2. De reis- en verblijfskosten van de Deelnemers en alle andere kosten die de Deelnemers maken tijdens hun deelname aan het Evenement of de Evenementen zijn niet inbegrepen in de deelnamekosten en zijn voor rekening van het Lid.
   
4.3. Payment voorwaarden.
4.3.1.

Tenzij anders vermeld op de desbetreffende factuur, wordt de betaling door het Lid overgemaakt binnen:

(i)          zestig (60) kalenderdagen vanaf de factuurdatum, in het geval van de Lidmaatschapsbijdrage;

(ii)         dertig (30) kalenderdagen vanaf de factuurdatum, in het geval van de deelnamekosten voor evenementen.

4.3.2. De jaarlijkse Lidmaatschapsbijdrage moet echter worden betaald voordat deelname aan een Evenement wordt gedaan en deelnamekosten voor evenementen moeten vóór aanvang van het Evenement worden betaald.
4.3.3. Het  lidmaatschap Privileges wordt pas geactiveerd na ontvangst van de betaling van de eerste Lidmaatschapsbijdrage die verschuldigd is vanaf de Ingangsdatum.
4.3.4. Alle betalingen die door het Lid aan het Forum in het kader van deze Overeenkomst moeten worden gedaan, worden gedaan in geclearde fondsen, zonder enige aftrek of verrekening en vrij en vrij van en zonder aftrek voor of vanwege belastingen, heffingen, invoer, rechten, heffingen, vergoedingen en inhoudingen van welke aard dan ook, nu of in de toekomst opgelegd door een overheid,  fiscale of andere autoriteit, behalve zoals vereist door de wet.
   
4.4. Facturatie contact. Indien uit de facturen van het factureringscontact en/of de door het Lid verstrekte gegevens voor de facturen voor de Lidmaatschapsbijdrage en/of deelnamevergoedingen een andere entiteit dan het Lid blijkt, bevestigt het Lid dat (i) de entiteit waaraan de factuuris gericht, de verplichting tot betaling en naleving van de voorwaarden van de Overeenkomst heeft erkend,  en (ii) het Lid wordt niet van zijn betalingsverplichtingen uit hoofde van de Overeenkomst ontheven totdat de volledige betaling van de facturen door de Forum is ontvangen.
   
4.5. Standaard.  Het niet tijdig overmaken van de volledige betaling, inclusief betaling van de Lidmaatschapsbijdrage, zal alle Privileges onder de Overeenkomst opschorten.
   
5.Richtsnoeren voor communicatie
5.1.

Wegens het onafhankelijke en niet-commerciële karakter van het Forum verbindt de Lid-Staatzich ertoe de voorafgaande schriftelijke toestemming van het Forum te verkrijgen alvorens:

(i)          Samenwerking met externe pr-bedrijven over aangelegenheden die verband houden met hun lidmaatschapsrelatie met het Forum en de Overeenkomst (met inbegrip van maar niet beperkt tot persaangelegenheden,publicitaire betrekkingen of publiciteitsinitiatieven);

(ii)         Het verzenden van een persbericht of communicatie voorafgaand aan de vergadering die informatie bevat met betrekking tot de

Evenementen of projecten; en

(iii)       Het gebruik van de naam van het Forum of het maken van enige verwijzing naar zijn activiteiten, Evenementen of projecten, hetzij in print, op het internet of in enige andere vorm van media (inclusief maar niet beperkt tot externe marketing- of reclamedoeleinden).

  Het Lid zal zijn producten, diensten of activiteiten niet promoten tijdens een Evenement en/of inverband met een Evenement en/of op een van de digitale platforms van het Forum. Het Lid stemt ermee in om alle promotionele activiteiten buiten de Evenementen met het Forum te coördineren, om de missie van het Forum en zijn reputatie te beschermen.
   
6.Vertrouwelijkheid en gegevensbescherming
6.1. Vertrouwelijke   informatie.  Het Lid erkent dat het, op grond van de Overeenkomst, toegang kan krijgen tot vertrouwelijke informatie van of met betrekking tot de Forumentiteiten, en/of hun leden, partners, Evenementen en/of projecten, die zichniet in het publieke domein bevinden of die niet algemeen toegankelijk zijn en die het heeft ontvangen van de Forumentiteiten, of die anderszins door hem is verkregen of geopend in verband met de Overeenkomst (hierna de "Vertrouwelijke informatie" genoemd).
6.1.1.

Het lid verbindt zich ertoe:

(i)        Om dergelijke Vertrouwelijke Informatie met ten minste dezelfde mate van zorgvuldigheid te behandelen als het zijn eigen vertrouwelijke informatie behandelt;

(ii)       Geen Vertrouwelijke informatie te publiceren of openbaar te maken, zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van het Forum , en in het geval dat toestemming van het Forum wordt verkregen, om de ontvangende derde partij te laten voldoen aan dezelfde vertrouwelijkheidsverplichtingen als die uiteengezet in deze sectie 6.1;

(iii)     Vertrouwelijke informatie niet te gebruiken of te reproduceren op welke manier of vorm dan ook voor enig doel buiten het toepassingsgebied van de Overeenkomst.

6.1.2.

Vertrouwelijke informatie omvat niet:

(i)        Informatie die op het moment van openbaarmaking of daarna wordt, anders dan door een ongeoorloofdebepaling onder de

Overeenkomst, algemeen beschikbaar voor het publiek;

(ii)       Informatie die het Lid ontvangt van een derde partij die, voor zover het Lid na redelijk onderzoek weet, niet verplicht is aan het Forum om dergelijke informatie vertrouwelijk te houden; en

(iii)     Informatie ontwikkeld door het Lid, die dergelijke informatie heeft ontwikkeld zonder toegang tot of verwijzing naar de Vertrouwelijke Informatie.

6.1.3. Niettegenstaande het bovenstaande kan het Lid Vertrouwelijke Informatie openbaar maken zoals vereist door de toepasselijke wetgeving of een regelgevendeautoriteit, op voorwaarde dat het Lid het Forum onmiddellijk schriftelijk in kennis stelt wanneer het kennis heeft genomen van een dergelijke openbaarmakingsverplichting en samenwerkt met de Forumentities om de Vertrouwelijke Informatie en de Foruminstellingen te beschermen,  en de belangen van de leden en partners van de forumentiteiten.
6.1.4. Het Lid zal ervoor zorgen dat zijn werknemers functionarissen,directeuren en agenten en de deelnemers zich houden aan de regels uiteengezet in dit artikel 6.1.
6.2.

Gegevensbescherming           .

6.2.1.       Voor de doeleindenhiervan betekent de term "Persoonsgegevens" alle gegevens of informatie met betrekking tot een geïdentificeerde of identificeerbare natuurlijke of rechtspersoon die wordt beschermd door de toepasselijke wetgeving. In het geval van het Forum omvatten Persoonsgegevens zonder beperkingPersoonsgegevens van de Forumentiteiten en/of hun partners, leden, functionarissen, directeuren, werknemers, consultants, advocaten, accountants of agenten, evenals alle deelnemers aan Forumevenementen en/of -activiteiten (hierna de "Persoonsgegevens van het Forum").

6.2.2.       Het Lid zal zich houden aan, en ervoor zorgen dat zijn werknemers, functionarissen, directeuren en agenten, en de Deelnemers, voldoen aan hun verplichtingen met betrekking tot de Persoonsgegevens van het Forum onder de toepasselijke wetgeving.

 

6.3.

Gebruik van Persoonsgegevens door Forumtiteiten.

6.3.1.       Het Lid erkent en gaat ermee akkoord dat onder de Overeenkomst persoonsgegevens (zoals fotografie, naam, functie, cv, telefoon- en faxnummers, adres, naam van de echtgenoot, enz.) van deelnemers zullen worden gebruikt in de digitale, gedrukte en/of andere platforms van de Forumentiteiten , om deelnemers te helpen contact met elkaar op te nemen en elkaar te ontmoeten.6

6.3.2.       Het Lid zal ervoor zorgen dat de Deelnemers instemmen met een dergelijk gebruik van persoonsgegevens door de Forumentiteiten, voordat zij zich registreren voor een Evenement.

6.3.3.       Niettegenstaande het bovenstaande heeft het Lidhet recht om van de Forumentiteiten te verzoeken dat het de persoonsgegevens van de Deelnemers niet vermeldt in de digitale, gedrukte en/of andere platforms van de Forumentiteiten, op voorwaarde dat een dergelijk verzoek door het Lid tijdig schriftelijk wordt gedaan vóór een toepasselijke deadline zoals uiteengezet door de Forumentiteiten.

6.3.4.       Na de vergadering wordt geen informatie verstrekt voor het vragen van andere deelnemers.

6..4. Gebruik van de afbeelding van de deelnemers door de forumentiteiten.
 

6.4.1.       Voordat zij zich inschrijven voor een Evenement, geeft het Forumde Deelnemers in het registratieformulier aan dat zij mogen voorkomen op foto's en videobeelden die door het Forum tijdens Evenementen zijn gemaakt en dat een deel van deze inhoud beschikbaar kan worden gesteld in de publieke websfeer en/of kan worden gebruikt in communicatie en rapporten met betrekkingtot Forumactiviteiten.

6.4.2.       In voorkomend geval verleent het Lid toestemming aan het Forum en zijn vertegenwoordigers om foto's of video's te maken en opnames te maken van deelnemers aan enig Evenement.

6.4.3.       Het Lid zal zich er niet tegen verzetten dat de Forumtiteiten en hunvertegenwoordigers foto's of video's maken en opnames maken van een Deelnemer op een Evenement, in de openbare ruimtes van de Evenementen, en/of waar is gemarkeerd of aangegeven dat specifieke sessies tijdens het Evenement zullen worden gefilmd of opgenomen of

dat daar foto'szullen worden gemaakt, en/of waar het Evenement of de sessies openstaan voor de media.

6.4.4.       De rechten die door de Deelnemers aan de Forumentiteiten en hun vertegenwoordigers worden verleend, omvatten het eeuwigdurende, wereldwijde, royaltyvrije, exclusieve en onbezwaarde recht omdeze afbeeldingen, foto's, video's en opnames te herstellen, te gebruiken, tentoon te stellen, weer te geven, uit te zenden, te distribueren en/of er afgeleide werken van te maken in alle media die nu bekend zijn of later worden ontwikkeld (inclusief maar niet beperkt tot sociale mediaplatforms). Bovendien omvatten de rechten dieaan de Forumentiteiten worden toegekend het recht om het uiterlijk van de deelnemers of een deel daarvan en hun naam, stem, gelijkenis en biografisch materiaal te gebruiken.

6.4.5.       Het Lid erkent dat de Forumtiteiten alle rechten op en belangen in de foto's, video's, afbeeldingen en opnames bezitten. Voor alle duidelijkheid: het Lid en/of de Deelnemers mogen dergelijke foto's, video's, afbeeldingen en opnames niet reproduceren, gebruiken, tentoonstellen, tentoonstellen, weergeven, uitzenden, verspreiden en/of er afgeleide werken van makenzonder de voorafgaande schriftelijke toestemming van het Forum.

6.4.6.       Het Lid doet hierbij afstand van elk recht op inzage of goedkeuring van het gebruik van de foto's, video's, afbeeldingen of opnames of van enige schriftelijke kopie.

6.4.7.       Het Lid stemt er hierbij mee in om de Forumtiteiten te vrijwaren van en tegen elke claim, rechtszaak, verlies, aansprakelijkheid, schade, kosten, vergoeding of uitgaven die voortvloeien uit of verband houden met het gebruik van de foto's, video's, afbeeldingen of opnames die zijn gemaakt in overeenstemming met de Overeenkomst.

   
7.Intellectuele eigendom
7.1. Gebruik door leden van forumentiteiten' intellectuele eigendom en namen
  Het      gebruik van de intellectuele eigendom van de Forum-entiteiten (inclusief, maar niet beperkt tot, handelsmerken en logo's) en namen door het Lid op elk type document of in zijn promotie-, marketing-, reclame- en/of public relations-activiteiten, gedrukt of in elektronisch formaat, is niet toegestaan, tenzij uitdrukkelijk schriftelijk overeengekomen door het Forum.
7.1.2. Het opnemen door het Lid van een Evenement via audio of video is niet toegestaan zonder de uitdrukkelijkeschriftelijke toestemming van het Forum.
7.2. Gebruik door leden van ledenmerken bij evenementen.  Het lid zal op geen enkel Evenement gebruik maken van namen, handelsmerken, logo's, banners of andere soorten advertenties van het Lid.
7.3. Gebruik door forumentiteiten van Partner Marks.
7.3.1. De Forumentiteiten kunnen de namen, handelsmerken en/of logo's van het Lid (hierna "de Ledenmerken" genoemd) gebruiken voor erkenningsdoeleinden.
7.3.2. Het Lid bevestigt dat het de rechtmatige eigenaar is van de Ledenmerken en dat het niet op de hoogte is van feitelijke of latente aanspraken van derden met betrekking tot de Ledenmerken.
7.3.3. Het Lid machtigt hierbij de Forum-entiteiten om de Lidmerken uitsluitend te gebruiken in overeenstemming met de Overeenkomst. Beide partijen komen overeen dat elk gebruik van de Ledenmerken buitende reikwijdte van de Overeenkomst de voorafgaande schriftelijke toestemming van het Lid vereist.
7.3.4. Het Lid zal de Forumtiteiten niet verantwoordelijk houden voor enige aansprakelijkheid die voortvloeit uit enig gebruik door de Forumtiteiten van de Ledenmerken zolang dit gebruik in overeenstemming ismet de Overeenkomst.
7.3.5. Het Lid is aansprakelijk voor alle schade die voortvloeit uit enig gebruik door de Forumentiteiten van de Ledenmerken (inclusief maar niet beperkt tot waar de Abonneemerken inbreuk maken op de rechten van een derde partij), op voorwaarde dat dergelijk gebruik in overeenstemming is met de Overeenkomst. Het Lid zal de Forum entiteiten en hun werknemers, functionarissen, directeuren en agenten verdedigen, schadeloos stellen en vrijwaren tegen alle claims, rechtszaken, acties, kosten, honoraria van raadslieden, uitgaven, schade, verliezen, aansprakelijkheid, vonnissen en decreten in verband met dergelijk gebruik door de Forum entiteiten.
7.3.6. Elke partij stemt ermee in de andere partij schriftelijk op de hoogte te stellen zodra zij kennis krijgt van een claim of actie die de Ledenmerken kan bevatten.
7.3.7.. Het Lid heeft het uitsluitende recht om controle uit te oefenen over de verdediging en afwikkeling van elke procedure of actie met betrekking tot een vordering van een derde partij met betrekking tot het gebruik van de Ledenmerken door de Forumentiteiten en waarvoor hieronder schadeloosstelling wordt gevraagd; op voorwaarde echter dat als het Lid een dergelijke verdediging en schikking niet binnen zestig (60) kalenderdagen na ontvangst van de schriftelijke kennisgeving van een dergelijke vordering van derden van de forumentiteiten, hebben de forumentiteiten het recht om controle uit te oefenen op de verdediging en afwikkeling van dergelijke vorderingen van derden; op voorwaarde echter dat de forumentiteiten:

 

(i)     Het Lid op de hoogte te houden van materiële ontwikkelingen met betrekking tot dergelijke claims van derden;

(ii)    Het Lid toestaan deel te nemen aan de verdediging van een dergelijke claim op eigen kosten en kosten  van de Partner.

7.3.8  Elke partij verleent de andere partij alle redelijk. bijstand en medewerking bij een dergelijke verdediging en schikking, zonder kosten voor de forumentiteiten.
7.3.9. Ongeacht       of het Lid partij wordt bij een dergelijke procedure of actie, wordt de Partner niet ontheven van zijn verplichting tot schadeloosstelling zoals hierboven uiteengezet.
7.3.10.  De bepaling van de punten 7.3.4 tot en met 7.3.9 blijft van kracht gedurende drie (3) jaar na het verstrijken of beëindigen van de Overeenkomst.
7.4 .4.Kopieerfouten op conferentiemateriaal.
7.4. Indien het Lid door het Forum wordt uitgenodigd om een presentatie te geven op een Evenement, wijst het Lid hierbij een niet-exclusieve, eeuwigdurende, wereldwijde, royaltyvrije, niet-overdraagbare licentie toe aan de Forumentiteiten in de presentaties (bijv. PowerPoints) en gerelateerde materialen die door het Lid op een Evenement worden gepresenteerd en/of ingediend.
   
16
8.1.

Als stichting zonder winstoogmerk sluit het Forum alleen overeenkomsten met het oog op het vervullen van de missie van het Forum. De onafhankelijkheiden de intellectuele integriteit van het Forum zijn van het grootste belang voor het behoud van de unieke status van het Forum en zijn nauwe band met al zijn kiezers. Het forum houdt zich aan de beginselen van menselijke waardigheid, non-discriminatie, eerlijke behandeling, gezondheid en veiligheid, goed bestuur, eerlijke arbeidspraktijken, eerlijke concurrentie, milieubescherming, dierenwelzijn, zakelijke integriteit, ethisch ondernemen, corruptiebestrijding, sociale verantwoordelijkheid, economische duurzaamheid en de rechtsstaat.

 

8.2.      Deledenhal waarborgt de principes uiteengezet in paragraaf 8.1, om elke actie of inactiviteit te vermijden die in strijd zou kunnen zijn met dergelijke principes, om zich te onthouden van elk initiatief of activiteit die verband houdt met een Forumevenement dat in strijd zou zijn met een dergelijk Forumevenement, en omde missie van het Forum  te respecteren.
8.3. Lidmaatschap van het Forum verleent of impliceert niet de goedkeuring of sponsoring door het Forum van de goederen of diensten van het Lid of geeft anderszins uitdrukking aan enige voorkeur voor of promotie van de goederen of diensten van het Lid op de markt.
8.4.                Het Lid dient zich te onthouden van promotionele activiteiten die indruisen tegen de niet-commerciële geest en sfeer van de forumactiviteiten.
8.5. Het Lid zal ervoor zorgen dat zijn werknemers, functionarissen, directeuren, Deelnemers en agenten die betrokken zijn bij het Forum (inclusief, maar niet beperkt tot, de Deelnemers) zich houden aan en voldoen aan de verplichtingen van het Lid zoals uiteengezet in dit artikel 8.
 
9.Duur en beëindiging
9.1. Termijn .  Het Lidmaatschap is geldig voor een periode van twaalf (12) maanden vanaf de Ingangsdatum en wordt automatisch verlengd voor extra perioden van één jaar, tenzij beëindigd door een van beide Partijen in overeenstemming met Sectie 9.2 hieronder.
9.2. Vroegtijdige beëindiging.  De Overeenkomst kan worden beëindigd door elke Partij op elke verjaardagsdatum van de Ingangsdatum door de andere Partij ten minste zestig (60) dagen voorafgaand aan die verjaardagsdatum schriftelijk op de hoogte te stellen.
9.3. Beëindiging in geval van schending et al.                                                                               
9.3.1. Elke partij kan, onverminderd andere rechten of rechtsmiddelen,de overeenkomst met onmiddellijke ingang verlengen door de andere partij schriftelijk in kennis te stellen indien de andere partij heeft nagelaten een wezenlijke schending van een van haar verplichtingen uit hoofde van de overeenkomst te verhelpen binnen vijftien (15) werkdagen nadat haar een schriftelijke kennisgeving is verstrekt waarin de schending wordt gespecificeerd en waarin zij wordt verzocht de schending te verhelpen.
9.3.2. Het Forum kan, onverminderd eventuele andere rechten of rechtsmiddelen, de Overeenkomst met onmiddellijke ingang beëindigen door het Lid hiervan schriftelijk in kennis te stellen indien:
 

(i)          Er is een wijziging in het bedrijf, de activiteiten of de status van het Lid die tot gevolg heeft dat het Lid niet langer voldoet aan de criteria van het Forum om lid te zijn van het Forum; actie van, of omstandigheid met betrekking tot, het Lid (inclusief maar niet beperkt tot waar het Lid inbreuk maakt op sectie 8);

 

(ii)         Het Forum heeft reden om in zijn absolute discretie aan te nemen dat zijn imago, reputatie, mission, onafhankelijkheid en/of intellectuele integriteit wordt of kan worden bedreigd of aangetast door een

         

(iii)        Het Lid wordt getroffen door een embargo, sanctie of ander soortgelijk programma, met inbegrip van maar niet beperkt tot enige sanctie, verbod of beperking onder een resolutie van de Verenigde Naties of opgelegd door een rechtsgebied;

 

(iv)        Het lid gaat in liquidatie (andere daneen vrijwillige liquidatie met het oog op wederopbouw of samenvoeging) of laat een administratief bevel tegen hem uitvoeren, of oefent zijn bedrijf of een deel ervan uit onder een bewindvoerder of curator of manager ten behoeve van zijn schuldeisers of een van hen, of verzoekt om enige vorm van verlichting of wordt bedreigd door een derde partij op grond van de bepalingen van een faillissements- of insolventiewet;

 

(v)         Het Lid erkent schriftelijk dat het niet in staat is om eventuele schulden aan het Forum te betalen wanneer deze opeisbaar worden;

 

(vi)        Het Lid of een bevoegdeoverheidsinstantie neemt maatregelen om het Lid te liquideren of te liquideren.

   
10.Diverse bepalingen
10.1.

Niet-exclusiviteit.  Het Forum garandeert geen enkele industrie,markt of regionale exclusiviteit aan het Lid. Het Forum kan meerdere leden en/of partners hebben die samenwerken aan een gezamenlijk project en/of initiatief.

Om zijn algemene doelstellingen en doelstellingen te bereiken, zal het forum leden en partners zoeken die in grote lijnen representatief zijn voor verschillende industriële sectoren en regio's.

10.2. 1Aansprakelijkheid .  Het Forum is niet aansprakelijk voor enige schade aan of verlies van de eigendommen van het Lid of een Deelnemer op een Evenement. HetForum is niet aansprakelijk voor enige schending van de Overeenkomst, behalve in het geval van grove nalatigheid of onrechtmatige opzet. De totale aansprakelijkheid van het Forum jegens het Lid voor enige schending van de Overeenkomst bedraagt niet meer dan vijftig procent (50%) van deLidbijdrage.
10.3.

Kennisgevingen .  Voor specifieke operationele activiteiten wijst het Lid de juiste contactpersoon(en) van het Lid aan aan wie het Forum alle kennisgevingen doet toekomen die nodig zijn voor de uitvoering van de Overeenkomst. Deze aanpakoptimaliseert de betrokkenheid van het lid bij het forum gedurende het hele jaar.

Het Lid verbindt zich ertoe elke wijziging van de contactpersoon(en) van het Lid tijdig schriftelijk aan het Forum te melden.

Het Forum zal één Forum Relationship Manager aanwijzen die zich zal inzetten voor het Lid om een soepele samenwerking mogelijk te maken.

10.4.   "Geen partnerschap".  Niets in de overeenkomst of in de zakelijke relatie tussen de partijen mag worden opgevat als het creëren of impliceren van een partnerschap in de zin die aan een dergelijke term wordt toegekend in de artikelen 530 en volgende van het Zwitserse wetboek van verplichtingen, joint venture, werkgever-werknemerrelatie, franchise, agentschap of andere vorm van juridische associatie tussen de partijen.
10.5. Overmacht .  Elke vertraging of tekortkoming in de nakoming door haarpartij van haar verplichtingen uit hoofde van deze overeenkomst zal worden verontschuldigd indien en voor zover veroorzaakt door het optreden van overmacht. Voor de toepassing van de Overeenkomst wordt onder overmacht verstaan elke omstandigheid buiten de redelijke controle van de Partij die zich op overmacht beroept, die de behoorlijke uitvoering van de Overeenkomst door die Partij verhindert of belemmert, met inbegrip van maar niet beperkt tot overmacht, branden, overstromingen, orkanen, aardbevingen of andere natuurrampen, ongunstige weersomstandigheden of de gevolgen daarvan,  epidemischegebeurtenissen, explosies, rellen of burgerlijke onrust, oorlogen, vijandelijkheden, terroristische daden, beperkingen van de overheid, overheidsacties, embargo's of boycots, weigeringen van het gebruik van spoorwegen, wegen, havens, luchthavens, scheepvaartdiensten of andere middelen voor openbarearbeid, of arbeidsgeschillen of ongeregeldheden.
10.6. Interpretatie .  
  Als stichting zonder winstoogmerk gaat het Forum de Overeenkomst aan met het oog op het vervullen van de missie van het Forum en niet met het doel een commerciële relatie met het Lid aan te gaan. Als gevolg hiervan erkent en erkent het Lid uitdrukkelijk dit beginsel als sleutel tot de interpretatie van zijn rechten en verplichtingen onder de Overeenkomst.
 
10.7      Volledige          overeenkomst.
10.7.1. De Overeenkomst vormt de volledige overeenkomst tussen de partijen met betrekking tot het onderwerp hiervan en vervangt alle eerdere voorstellen, overeenkomsten, verklaringen en mededelingen, mondeling of schriftelijk.
10.7.2
De algemene aankoop- of verkoopvoorwaarden van het lidzijn niet van toepassing op de overeenkomst (ongeacht of deze samen met een inkooporder wordt verzonden, wanneer de betaling wordt overgemaakt of anderszins).
   
10.8.    Toewijzing        /onderaanneming
10.8.1. Geen van beide partijen mag haar rechten of verplichtingen uit hoofde van de Overeenkomst overdragen ofhaar verplichtingen uit hoofde van de Overeenkomst geheel of gedeeltelijk overdragen aan een derde partij, zonder de uitdrukkelijke schriftelijke toestemming van de andere Partij.
10.8.2. In geval van een delegatie of andere overdracht door het Lid van een verplichting uit hoofde van deze overeenkomst aan een derde, blijft het Lidverantwoordelijk voor de goede uitvoering van die verplichting door de derde partij en levert het aan het Forum bewijs dat de derde partij heeft ingestemd met de uitvoering van de gedelegeerde of overgedragen verplichting.
10 .8.3. Niettegenstaande het bovenstaande kunnen de verplichtingen van het Forum uit hoofde van de Overeenkomst geheel of gedeeltelijk door of in samenwerking met het Forum USA worden uitgevoerd.
   
10.9.    Rechten           van het Forum USA.
 

 Forum USA kan sommige bepalingen van de Overeenkomst afdwingen ondanks het feit dat het geen partij is bij de Overeenkomst, op voorwaarde echter dat de Partijen bij de Overeenkomst de voorwaarden van de Overeenkomst kunnen wijzigen zonder toestemming van forum USA. De rechten die aan het Forum USA worden verleend, vormen een aanvulling op alle andere rechten die forum USA kan hebben.

   
10.10.    Waiv   er.  
 

Het niet afdwingen door een bepaling van de Overeenkomst door een van de Partijen of het uitoefenen van een van haar rechten hieronder vormt geen verklaring van afstand van een dergelijke bepaling en doet geen afbreuk aan de rechten van die Partij om een dergelijke bepaling op een later tijdstip af te dwingen, tenzij een schriftelijke verklaring van afstand is ondertekend door de naar behoren gemachtigde vertegenwoordiger van die Partij en aan de andere Partij is meegedeeld.

   
10.11.   Scheidbaarheid
 

In het geval dat een of meer bepalingen van de Overeenkomst ongeldig, niet-afdwingbaar of onuitvoerbaar zijn of worden, wordt de rest van de Overeenkomst niet beïnvloed. De partijen komen passende bepalingen overeen om ongeldige, niet-afdwingbare of onuitvoerbare bepalingen, of om een omissie van de overeenkomst op te vullen, te vervangen door een geldige en uitvoerbarebepaling die zo dicht mogelijk bij de doeleinden komt die beide partijen met de oorspronkelijke bepaling beoogden of die overeenkomt met dat doel dat, naar gelang van de zin en het doel van de overeenkomst,  de partijen zouden het van plan zijn geweest, indien zij de zaak hadden overwogen.

   
10.12.   Uitgebreide   betekenissen.
  n de overeenkomst omvatten woorden die het enkelvoudsnummer importeren alleen het meervoud en vice versa, en woorden die een geslacht importeren omvatten alle geslachten.
   
10.13.Secties          en koppen.  
  De opsplitsing van de Overeenkomst in artikelenen afdelingen en de opneming van rubrieken zijn uitsluitend ter referentie en hebben geen invloed op de interpretatie van de Overeenkomst. De termen "hiervan", "hieronder" en soortgelijke uitdrukkingen verwijzen naar de Overeenkomst en niet naar een bepaald artikel, artikel of ander deel van de Overeenkomst en omvatten elke overeenkomst of instrument als aanvulling of aanvulling hierop.
   
10.14.Voortbestaan 
  Niettegenstaande enige beëindiging van de Overeenkomst om welke reden dan ook, blijven de bepalingen van secties 5 "Communication Guidelines", 6.1 "Vertrouwelijke informatie", 6.2 "Gegevensbescherming", 7.1 "Gebruik door partner van intellectuele eigendom van forumentiteiten" en alle andere bepalingen van de overeenkomst die nodig zijn om de doeltreffendheid ervan te geven, volledig van kracht en van kracht naeen dergelijke beëindiging.
   
11.Toepasselijk        recht en jurisdictie
11.1. De geldigheid, interpretatie en uitvoering van de Overeenkomst wordt beheerst door het Zwitserse recht.
11.2. Elk geschil of meningsverschil dat voortvloeit uit of verband houdt met de Overeenkomst zal worden onderworpenaan de exclusieve jurisdictie van de rechtbanken van Genève, Zwitserland, met dien verstande echter dat niets hierin het Forum belet om naar eigen keuze tegen het Lid in de rechtbanken van een ander rechtsgebied te procederen.