2006
 
De nieuwe aanjagers van groei

 In juni opende het Forum zijn China-vertegenwoordigingskantoor in Beijing om te dienen als thuisbasis voor het Centre for Global Growth Companies en om de ontwikkeling van het GGC-programma te leiden.

 

Het langetermijnbeleid van het World Economic Forum om snelgroeiende en innovatieve bedrijven bij zijn activiteiten te betrekken, leidde tot de lancering van een nieuwe strategische onderneming: de Community of Global Growth Companies (GGC), ondernemingen die al een stempel hebben gedrukt op hun nationale en regionale markten en klaar zijn om wereldwijde marktleiders te worden. Dit bracht in het Forum het frisse denken en de dynamiek van deze "nieuwe kampioenen", die zouden kunnen profiteren van de inzichten en mentoring van de meer gevestigde leden van het Forum. 
Voorafgaand aan de inhuldiging van de nieuwe faciliteit ontving de Chinese premier Wen Jiabao Klaus Schwab en leden van de International Business Council van het World Economic Forum. De oprichting van het tweede overzeese kantoor van het Forum en de lancering van het GGC-initiatief waren de opmaat naar het houden in 2007 van de eerste jaarlijkse bijeenkomst van de nieuwe kampioenen in Dalian, China. Deelnemers begonnen al snel naar dit evenement te verwijzen als de "Summer Davos". Terwijl de jaarlijkse bijeenkomst in Davos in grote lijnen de wereldwijde agenda en de meest urgente uitdagingen voor de toekomst behandelt, richt de Summer Davos zich op de ontwikkeling en betrokkenheid van 's werelds belangrijkste "toekomstgerichte" gemeenschappen en hun zorgen. 
This was yet another busy year for the World Economic Forum and its constituents and collaborators. President Olusegun Obasanjo of Nigeria, United Kingdom Chancellor of the Exchequer Gordon Brown and Microsoft Chairman and Chief Software Architect Bill Gates launched the Global Plan to Stop Tuberculosis (2006-2015) at the Annual Meeting. The aim: to treat 50 million people and prevent 14 million tuberculosis deaths over the next 10 years. 
Also at Davos, heads of multilateral development banks agreed to work with participants in the Forum’s Partnering Against Corruption Initiative (PACI) to include anti-bribery requirements as part of bidding processes. 
PACI is an example of an initiative that is initiated and coordinated by the Forum but is driven by its partners, members and constituents. Such multistakeholder initiatives have become the core of the Forum’s activities. In 2014 the Forum, and its different communities, were engaged in more than 70 global, industry and regional initiatives. A majority of the Forum’s staff is attached to support these activities.
 
terug naar overzicht